ponedeljek, 30. december 2013

Star Wars otroške sobe

Dandanes se lahko otroške sobe uredi že praktično kakorkoli si zamislite, zato ni nič nenavadnega, če si otrok zaželi Star Wars (Vojna zvezd) dizajna.

Z opremljanjem otroške sobe lahko začnete tako, da zidove obarvate ali polepite z raznimi Star Wars motivi, izberete v primernem stilu tudi posteljnino in blazine, lahko se pa odločite tudi za posteljo v obliki vesoljskega plovila, kar bo na otroke zagotovo naredilo velik vtis.

otroške sobe

otroške sobe

Dobi se tudi razne figurice v obliki filmskih junakov, znameniti svetlobni meč, robote, plakate in še veliko drugih raznoraznih dodatkov, ki popestrijo otroške sobe ali druge prostore.

otroške sobe

torek, 24. december 2013

Indijanske otroške sobe

Le kdo se kot otrok ni igral kavbojcev in indijancev? Igra, pri kateri smo se lovili in skrivali ter izdelovali loke in puščice.

Če se vaši otroci še vedno igrajo takšne igrice, jim lahko tudi otroške sobe opremite v podobnem stilu. Najbolj obvezen del otroške sobe bo tako indijanski šotor, ki je lahko namenjen igranju ali pa celo spanju, če bo dovolj velik. Na stenah naj bojo slike kaktusov, na tleh pa mehka talna obloga z manjšimi usnjenimi preprogami.

Primerna naj bo tudi osvetlitev sobe, za piko na “i” pa si lahko omislite razne indijanske inštrumente, ki bojo otroške sobe še dodatno popestrili.

otroške sobe

ponedeljek, 23. december 2013

Roza otroške sobe

Ko izbiramo barvo otroške sobe, moramo upoštevati nekaj osnovnih dejavnikov: bo soba namenjena fantku ali punčki, kakšna je starost otroka, kaj ga zanima in navdihuje, itd.

Za dekliške otroške sobe je primerna roza barva, saj jo povezujemo z ženskostjo, nežnostjo in ljubeznijo. Roza barva nas pomirja in sprošča ter nam omogoča lažji počitek, pozitivno pa vpliva tudi na ustvarjalnost in umetniško izražanje, prefinjenost in modrost. 
 
http://www.pohistvokit.si/prodajni-program/otroske-sobe/vsak-dan-je-bolj-vesel
Nekateri menijo, da nas roza barva naredi srečne, zelo dobro jo sprejemajo tudi otroci, zato je dobra izbira za otroške sobe, spalnice, igralnice, itd. 

sreda, 18. december 2013

Otroške sobe s Harry Potter motivom

Le kdo ne pozna domišljiske pripovedi Harry Potter, ki je izšla v sedmih knjigah, po zgodbi pa so posneli tudi filme? Še posebej imajo Harrya radi otroci, zato naj vas ne preseneti, če bojo želeli takšen motiv tudi pri opremljanju njihove otroške sobe.

Osnova pri obarvanju otroške sobe je vijolična, ki ji dodate vzorce svetlejše barve. Zidove lahko krasi tudi zastava, okvirje oken, ki naj bojo tudi primerno obarvani, pa naj zakrivajo trikotniške zavese. Obvezna je nočna omarica sestavljena iz kovčkov in ogledalo “The mirror of revised”, ki ni navadno ogledalo, saj v odsevu prikazuje najgloblje želje posameznika.


Največji in najopaznejši element otroške sobe je najverjetneje postelja, s katero dodate Harry Potter motivu sobe še dodatno piko na “i”, k popolnosti pa potem pripomorejo še razne malenkosti in dodatki.

ponedeljek, 16. december 2013

Otroške sobe v božičnem vzdušju

Veseli december je čaroben čas obdarovanj, praznovanja in pričakovanj, še najbolj pa se ga najverjetneje veselijo otroci. Če jim želite to izkušnjo narediti še bolj magično, lahko v božičnem vzdušju okrasite tudi otroške sobe.

otroške sobe

Okraski naj bojo preprosti, ceneni in predvsem varni, torej kakšne sveče ne pridejo v poštev. Zelo zabavne so lučke, ki jih lahko ovijete oz. kombinirate z rdečimi trakovi, če je otrok še zelo majhen, jih postavite na varno višino, da jih ne doseže. Stene otroške sobe lahko polepite z doma narejenimi okraski iz papirja, kot so darilca in snežinke, iz stropa naj visijo razne zvezdice, ne pozabite pa seveda tudi na nogavico, v katero bo božiček dal darilo. 
 
otroške sobepetek, 13. december 2013

Oranžne otroške sobeBarve preplavljajo telo in duha, nas navdajajo z energijo in imajo velik vpliv na naše počutje, še posebej pa so za barve dovzetni otroci. Če otroške sobe oblečemo v tople barve, otroke spodbudimo k družabnosti, igri in drugi aktivnosti, če se odločimo za hladne barve, bojo le-te na otroka delovale pomirjujoče.

Primerna barva za otroške sobe je tudi oranžna, uporabimo pa jo lahko v fantovskih in dekliških sobah. Oranžna je mešanice rdeče in rumene barve, je polna življenja in pomaga pri premagovanju utrujenosti. Značilne lastnosti so tudi izražanje topline, navdušenja, ustvarjalnosti in živahnosti, spodbujanje prijetnega vzdušja ter veselja.


sreda, 11. december 2013

Otroške sobe rumene barve

Barve so otrokom všeč, v otroške sobe lahko vnesejo prijetno vzdušje in jim zagotavljajo toplino in varnost. Barvo izberemo glede na to kaj je otroku všeč, kakšno klimo ustvarjamo, ali želimo optično prostor zmanjšati ali povečati, če jo želimo uporabljati kot dopolnilo pri zdravljenju itd.

Pisali smo že o različnih barvah, danes pa bomo omenili rumeno, ki poživlja in spodbuja motoriko, pozitivno vpliva na počutje in živčevje, osvobaja pred strahovi, rečemo pa ji kar barva sonca.

Mehka, topla in vesela barva torej, ki otroške sobe napolni z živahnostjo in vedrino. V kombinaciji z belo je primerna za poživitev temnih prostorov, kjer ni dovolj dnevne svetlobe, v kombinaciji z modro pa ustvari kontrast, ki v prostor vnese spokojnost.

Ker je rumena v barvni paleti najbolj pozitivna in vesela barva, se vedno več uporablja pri opremljanju domov. 
http://www.pohistvokit.si/prodajni-program/otroske-sobe/ustvarim-kar-zelim

ponedeljek, 09. december 2013

Modre otroške sobe

O pomenu barv in njihovem vplivu na človeka smo že pisali, omenili smo zelene in rdeče otroške sobe, danes pa bomo govorili o modrih. 
Modra je osnovna barva, ki pomirja in sprošča. Simbolizira zvestobo in notranji mir, povečuje koncentracijo in preprečuje nočne more, torej je vsekakor primerna izbira za otroške sobe. Spodbuja tudi k umski aktivnosti in razumskosti, je barva zrelosti, sodi pa med najbolj priljubljene barve. Zanimivo je tudi to, da naj bi zmanjševala apetit, zato uporabljajte modre krožnike, če vas razne dobrote zlahka premamijo. 


http://www.pohistvokit.si/prodajni-program/otroske-sobe/nebo-stanuje-z-menoj


Veliko psihologov je mnenja, da ni vseeno s kakšnimi barvami smo obdani, saj počutja in razpoloženja ne le izboljšujejo, lahko ga tudi poslabšajo. O izbiri barve, ki bo krasila vaše zidove, torej dobro premislite.

četrtek, 05. december 2013

Soba šolarja naj ima prostor za učenje

Če želite otroške sobe vaših malčkov opremiti tako, da bojo namenjene bolj izobraževanju in učenju, kot pa igri, si oglejte naslednje predloge, ki smo vam jih pripravili.

Na mizico lahko postavite hranilnik za kovance v obliki atlasa. Hranilnik je uporaben, saj otroka nauči varčevati, zemljevid pa mu omogoča, da že od malih nog spoznava države sveta.Naslednji pripomoček za otroške sobe je leseno računalo, s katerim se malčki učijo štetja, seštevanja in odštevanja. Navadno imajo deset vrstic in deset kroglic, otrok se pa uči tudi prepoznavanja barv, ki učenje poštevanke naredijo zabavnejše in prijetnejše.Pomembna je tudi tabla za risanje in pisanje, saj je odličen pripomoček pri nastajanju novih idej in pri učenju. Ne pozabite na poličke za knjige in revije, ki pa seveda ne smejo biti prazne, založite jih z razno literaturo, ki spodbuja domišljijo in splošno razgledanost.