ponedeljek, 18. november 2013

Otroške sobe in tehnologija

Časi se spreminjajo in mi z njimi. Vsaj tako nekako naj bi potekal svet, čeprav se nam velikokrat zdi, da ni tako, sploh ko je govora o tehnologiji. Otroci se dandanes ne igrajo več skrivalnic, namesto frače imajo zdaj že pametne telefone in razne igralne konzole, nogomet igrajo doma na računalniku in namesto pogovora imajo raje sms sporočila. 
Seveda malce pretiravamo, a le zato, da poudarimo bistvo. Včasih so starši morali paziti le na to, da otrok ne bo gledal preveč televizije, zdaj je tega veliko več. Otroške sobe so postale skladišče elektronskih pripomočkov, ki pri otroku lahko povzročijo nespečnost, pomanjkanje koncentracije in športnih aktivnosti, socialnega življenja itd. Treba je torej določiti mejo, saj lahko vse te naprave privedejo do prave odvisnosti. 
Otroci so naše bogastvo in logično je, da jim želimo nuditi čim več. Zavedati pa se moramo, da jim na takšen način lahko škodujemo, saj so otroške sobe namenjene tudi spanju in učenju, ne samo igri, kar pa je z vsemi temi novodobnimi igračami skoraj neizvedljivo.


Ni komentarjev:

Objavite komentar