četrtek, 24. oktober 2013

Premazi za stene otroške sobe

Otroci naj imajo v svojih sobah na voljo ustvarjalni kotiček, kjer lahko dajo duška svoji domišljiji in kreativnim navdihom.

Čeprav radi barvajo pobarvanke in rišejo na papir, otroci radi tudi eksperimentirajo. Žal se to pogosto zgodi tudi na sveže prepleskanih stenah stanovanja. Raje kot da otrokom "naredimo pridigo", njihovo ustvarjalnost nadzorujmo - in jim znotraj otroške sobe dovolimo risanje po stenah!

Na trgu imamo nekaj zanimivih barv oz. premazov, s katerimi lahko stene naredimo zelo uporabne. Če jih premažemo z magnetnim premazom, lahko nanje pripenjamo slike, sporočila, razne listke itd. Premaz vsebuje ogromno drobnih kovinskih delčkov, a je vseeno zelo enostaven za nanos, saj je izdelan na vodni osnovi. Uporabimo ga lahko na različnih gladkih, čistih in nemastnih površinah.

Steno otroške sobe lahko spremenimo tudi v pravo risarsko tablo, na katero otroci pišejo in rišejo s kredami, kasneje jo z mokro krpo obrišejo in zopet je pripravljena na novo umetnino.V tablo lahko spremenimo tudi les, kovine, karton, platno, plastiko itd.

otroške sobe

Zadnje čase pridobiva na popularnosti še najnovešja barva, na katero lahko pišemo kar s flomastri, ki jih ravno tako preprosto pobrišemo.

Seveda pa ti premazi niso primerni samo za otroške sobe, uporabljate jih lahko tudi v drugih prostorih - kuhinjah, predsobah, v pisarnah ali šolah, torej praktično kjerkoli.

Ni komentarjev:

Objavite komentar