torek, 4. marec 2014

Otroške sobe in dojenčki

Otroške sobe in mladostniške sobe smo že kar obdelali, nič pa nismo še napisali o sobah, katerih ureditev bi bila primerna tudi za naše naj-najmlajše, torej otročičke.

Dojenček naj bi prvih šest mesecev spal pri mami oz. imel svojo posteljico v spalnici, saj staršem to zelo olajša nočno vstajanje, spanje v skupni postelji pa tudi utrdi vez med starši in otroci. Po šestem mesecu naj bi otrok prešel že v obdobje, ko njegovo spanje postane podobno spanju odraslih, nočna hranjenja niso več tako pogosta, zato se veliko staršev odloči, od otrok dobi svojo posteljo in svojo sobo.

Na takšen način bo otrok hitreje postal samostojnejši, verjamejo nekateri. Za ureditev takšne otroške sobe, boste seveda najprej potrebovali posteljico oz. stajico, torej varno posteljo iz katere otročiček ne bo padel. Ključnega pomena je tudi babyfon, s katerim boste iz kateregakoli prostora v hiši ali stanovanju lahko nadzorovali kaj se dogaja v sobici. Pravijo mu tudi elektronska varuška, saj lahko mirno opravljate vsa hišna opravila, medtem ko on spi, če začne jokat, pa to po babyfonu slišite in vam zato ni potrebno ves čas preverjati kako je z njim.

otroške sobe

Otroške sobe oz. sobe za dojenčke vključujejo tudi previjalne mize, igračke in vse ostalo, kar ga pomirja ali spravi v dobro voljo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar