sreda, 15. januar 2014

Otroške sobe in posnemanje odraslih

Otroci radi posnemajo odrasle, to je dejstvo. Pri tem uživajo in se čutijo mogoče malce pomembni, če lahko počnejo iste stvari, kot mi. Na primer, sam sem pil kavo in vprašal nečaka, če bi jo tudi on. Seveda mu nisem dal kave, ampak kakav, pa vendar se mu je neverjetno super zdelo, da je lahko z mano sedel za mizo in počasi srebal “kavo”. Kaj ima to opraviti z otroškimi sobami? Veliko.

Oče družine ima recimo svoj fotelj, kjer lahko navadno sedi samo on. V otroške sobe lahko tako namestite otroškega, za katerega se bo vedelo, da je samo od otroka in noben drugi ga ne bo smel uporabljati. Izberite kakšnega zanimivega, na primer v obliki plišaste igrače, da bo udoben in mehak, mogoče tudi lahek, da ga bo lahko otrok sam prinesel v dnevne prostore, kjer se zvečer zbira družina. 
otroške sobe
Fotelj za otroške sobe
Druga stvar, ki jo lahko namestite v otroške sobe, je otrokova lastna miza. Tako kot odrasli, ki sedimo za veliko leseno mizo, imamo prave krožnike, kozarce in jedilni pribor, ima lahko otrok manjšo mizo z manjšimi stoli in otroškim priborom. Uporablja jo lahko za risanje, pisanje, igranje in prehranjevanje. 
otroške sobe
Mizica za otroške sobe

Ni komentarjev:

Objavite komentar