sreda, 8. januar 2014

Zanimive poslikave sten otroške sobe

Z domiselno poslikavo sten otroške sobe, lahko prostor naredite čisto drugačen in vanj vnesete kanček svežine. Kaj boste narisali na stene je seveda odvisno od vas oz. od otroka, možnosti je praktično neskončno, idejo pa mogoče dobite že kar v tem članku.

Otroci imajo radi letala, rakete in podobne leteče predmete, ki na nek način predstavljajo svobodo in nepoznan svet, saj lahko letijo kamorkoli in vidijo stvari, ki jih mi na zemlji ne. Stene otroške sobe lahko tako poslikate v smislu neba, oblakov, letal, ptic itd. Takšna poslikava buri otroško domišljijo, kar je seveda zelo dobro. 

Naslednja dobra izbira je tudi narava, torej drevesa, rastline, rože, živali, gore itd. Prevladujoča barva je zelena, o kateri smo že pisali in povedali, da deluje pomirjujoče in simbolizira življenje ter mladost, kar je za otroške sobe več kot primerno. 
Seveda pa lahko otroške sobe obarvate tudi z motivi avtomobilov, barbik, raznih risanih in filmskih junakov, potem imamo tu še vlake, vagone in lokomotive, vesolje, planete, morje in ribe, itd.

Ni komentarjev:

Objavite komentar